onsdag 9. oktober 2013

SPØR ALLE OM ALT!


Lev smartere ved å spørre alle om alt. 

Mange later til å ha en stor terskel for å spørre andre. Det være seg en liten eller stor tjeneste, f.eks. om tips om en passende jobb, hvordan skrive en god cv, om å gjøre en konkret oppgave for en eller eller være stand in på et møte. En legger for mye personlig i ett mulig nei. Et nei blir emosjonelt likestilt med at en som menneske blir avvist. Det er jo ikke tilfelllet! Personen du spør kan ikke eller vil ikke av ulike årsaker og noe mer bør en ikke legge i dette. Her er det smart å være pragmatisk.

Det finnes flere gode perspektiver som kan hjelpe en til å spørre lettere og oftere. Her er noen:
- Ved å spørre bidrar du til at den andre føler seg betydningsfull. Du gir med andre ord den andre verdi.
- Et nei er ett potensielt ja. Neste gang du spør kan du få et ja, så det er bare å fortsette. 
- Når en sier nei, tenker du med en gang hvem kan du så spørre, eller bedre formulert på engelsk; "When the Universe say no you say next!"
- Du har din fulle rett til å spørre alle om alt bare du gjør det fullstendig ok for dem å si nei. Spør med varme, tydelighet og respekt og den andre vil høyst sannsynlig ha det enkelt med å si nei hvis det er det beste for vedkommende. 

For å få fremgang er vi avhengig av å få bistand fra andre. La oss gjøre det til noe positivt slik at fremgangen kan bli større og raskere gjennomført! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar